Kringelsim

Hejsan bloggen!

Nu har jag precis kommit hem från simtävlingen.. e så sjuukt trött :tired:

Kom 1:a i mitt hit på 50m fjäril, men blev diskvalificerad pga tjuvstart :question:
Kom 1:a i 100m ryggsim YEEY i mitt hit
Kom 2:a i 100m medley, men asså, i vårt hit va det oxo en som var 16 år så, lixom jag hade ingen chans..
Bilder :


Jag start för fjäril..

Jag fjäril..

Jag start ryggsim..

Nu mst jag gå hejdå!!

//Rebecka


Jag saknar dig

Hejsan! Såg precis på filmen jag saknar dig.. den e den bästa film jag någnsin sätt! Gud, om ni nt har sätt den mst ni se den!! Den handlar om ett par enextvillingar, Tina och Cilla. De är 14 och ska precis fylla 15, men det får Cilla nt uppleva eftersom hon dör innan dess.. OBS! Sorglig.. ha framme en näsduk innan du börjar titta! ;(

Just nu r jag hemma själv för farmor är ute med sin hund Fiffi. :)  Scaaryyy.. ( Just kidding! )

Imorgon är det simtävling. Loppen som jag ska simma är 100m bröstsim, 100m medley, 100m rygg, 50m rygg, och 50m fjäril :S Haha.. rätt mkt ..

Nu börjar let´s dance igen hejd sålänge!

Omslags bild : jag saknar dig



//Rebecka


Matilda.. :)

Hejsan alla bloggläsare!

Såg ett så himla snällt inlgg på Mattes blogg och jag blev så himla glad när jag såg det! Taack matte!
Se inlägget här!

Tack matte U & Me = :thumbup:
 
Ses lite senare!!

//Rebecka

Bäst ever!



Haha!! döör...

//Rebecka

Svenska Berättelse

Det här är första delen av en svenska uppgift som jag har skrivit, hoppas att ni gillar den :thumbup:

Längtan

Jag satt på gungan och hörde fåglarna kvittra i träden omkring mig. Det var i mitten av juni, en varm sommardag. Gräset var grönt och sträckte sig högt upp mot himmeln. Allt var perfekt, förutom att du inte var där. För ett par dagar sen fanns du hos mig, precis bredvid mig. Men nu var du helt borta. Jag mindes hur vi hade skrattat och när du äntligen hade erkänt att du gillade mig, på det där sättet. Jag hade också erkänt. Vi hade suttit vid sjön och fiskat, och jag hade puttat i dig. Men det gjorde ingenting tyckte du, så du drog bara med mig ner i vattnet också. Jag hade varit så lycklig, och du med. Men nu var du borta, dina blåa ögon och ditt bruna hår. Ditt skratt och din lycka, allt som bortblåst.

Jag släpade mina bara fötter i marken för att stanna gungan och de blev alldeles jordiga. Jag gick av gungan och in mot ängens mitt. Jag tryckte ner fötterna i det gröna gräset och lät det kittla mig på tårna. Det var den härligaste känslan. Jag la mig ned i gräset och tog ett djupt andetag av den friska sommardagsluften. Jag slöt ögonen och försökte föreställa mig hur det skulle vara om du var här. Men det var för bra, för att föreställa sig. Jag suckade djupt och satte mig upp i gräset igen. Jag älskade denhär ängen. Det var så tyst och fridfullt. En svag bris flög förbi. Den fångade mitt hår och blåste det ur mitt ansikte. En klump bildades i min mage, och sakta bildades en tår som försiktigt rullade ned för min kind. Jag grät, tysta tårar. Dina föräldrar måste ha varit jätteoroliga, de hade anmält dig till polisen som försvunnen. Jag hade valt att vara med i sökpatrullen. Vi hade sökt de två hela första dagarna, utan att finna något. Men poliserna jobbade på det, de sa att de skulle hitta dig. Jag antar att mitt enda val var att tro dem.

Jag släpade mig hem med tunga steg på grusvägen. Jag hade inte fått mina sommarfötter än och gruset skrapade mina fötter. Men jag brydde mig inte om smärtan, bara fortsatte gå. Huset låg på slutet av grusvägen och ditt i andra änden. Det fanns en liten korsning vid mitten med en tredje väg. På den körde man om man ville komma till stan. Staden var liten, så alla kände alla. Skolan låg vid vattnet i hamnen och från vårt klassrum kunde man se ut över havet. Jag brukade sitta och titta ut ur fönstret när det var oväder och stormigt på havet. När vågorna slogs mot bryggan och motorbåtar skumpade hem igen. Jag tyckte att det var spännande. Det fanns en mataffär och några små butiker att handla kläder i. En slaktare och två skoaffärer. Man hade inte direkt så mycket att välja på. Det som fanns, det fanns inget annat. Det var flera mil till nästa stad, det tog två timmar att åka dit. Jag hade bara varit där en eller två gånger. Det var lite större där, fanns lite mer av allt. Men jag tyckte bättre om vår stad. Där kunde man känna sig som hemma.

När jag kom hem stod mamma i köket och lagade lunch. Köttbullar och makaroner blev det. Jag gick in i huset och satte mig vid bordet.

-          Hej, sa mamma medan hon hällde upp maten på min tallrik.

-          Hej, sa jag frånvarande. Mamma ställde fram maten framför mig tillsammans med ett glas flädersaft.  Jag tackade och hon satte sig bredvid mig.

-          Ska inte du äta något? sa jag. Och såg ner på den tomma platsen framför henne. Hon skakade på huvudet och lutade sig fram mot mig.

-          Hur är det? Jag såg upp på henne med stora ögon. Jag ville inte prata om det just nu.

-          Dåligt, sa jag kortfattat och fortsatte att rulla runt köttbullen på tallriken. Fast egentligen var det värre än dåligt. Uruselt, helt enkelt.

-          Snälla Clara, prata med mig, sa hon. Du har inte pratat med mig på flera dagar. Jag vet att du har det svårt just nu, med.. Ja, du vet. Men du måste prata med mig. Jag släppte gaffeln och hon tog min hand i sin. Klumpen i magen kom tillbaka och mina ögon vattnades. Hon kramade mig och då rann tårarna ner för min kind och över på mammas rygg.

-          Jag saknar honom, sa jag tyst. Nästan som en viskning och jag kramade henne ännu hårdare.  Allting var förstört. Mitt liv hade gått i kras. Varför hade du lämnat mig? Utan att ens säga att du skulle gå. Men du kanske inte hade något val.

Nästa morgon vaknade jag tidigt, solen hade precis gått upp över horisonten. Jag gnuggade sömnen ur ögonen och öppnade dem försiktigt. Jag hörde mamma i köket redan vaken, och lyssnandes på morgonradion.  Jag var ovanligt glad den morgonen. När jag stod i duschen sjöng jag högt och glatt till sommarmusiken på radion, och jag satte på mig färgglada kläder för en gångs skull. Jag skuttade ned för trapporna och in i köket där mamma satt och läste morgontidningen. Hon tittade upp på mig med förvånad blick och slängde tidningen på bordet. Jag log mot henne och hon log tillbaka.

-          God morgon! Sa jag. Mamma skrattade lite.

-          God morgon, vad du värkar glad.

-          Jaa, får jag göra pannkakor? Undrade jag och började rota bland stekpannor och grytor, eftersom att jag antog att svaret var ja. Hon nickade och jag tog fram en stor stekpanna, som var så tung att jag nästan tappade den i golvet. Jag ställde den på gasspisen och vred upp värmen. Du hade alltid älskat pannkakor. Det högg till i magen när jag tänkte på dig. Men jag tvingade bort tankarna och fokuserade på att göra mina pannkakor.  Två och en halv deciliter vetemjöl, sex deciliter mjölk, jag kunde receptet utantill.

-          Men du, sa mamma när jag precis skulle hälla i första dosen smet i stekpannan. Du kanske kan vara med Eva idag? Du har inte varit med någon tjejkompis på så länge, det kanske kan vara kul? Egentligen tyckte jag mer om att vara med killar än tjejer.

-          Nej, sa jag och mamma ryckte på axlarna.  Jag hällde i smeten i stekpannan försiktigt i cirkelrörelser. Jag var lite av en perfektionist.

 

På eftermiddagen ringde telefonen. Det var en polis som ville prata med mamma. Hon nickade och såg fundersam ut medan mannen i luren pratade på. Ibland ställde hon några frågor och fick alltid ett väldigt långt svar. Trappen knarrade klagande under mina fötter när jag gick upp för den. Jag gick upp till mitt rum och satte på datorn. Jag hade fått ett nytt mail. Det var från dig. Jag öppnade det försiktigt, lite som att det var något jag inte ville se. När jag fått upp det fylldes jag med besvikelse. Rutan var bara fylld med bokstäver. Det var långt, väldigt långt. Jag bläddrade längre ned på sidan och fann ännu mer bokstäver. Vad kan det här betyda? Undrade jag. Jag scrollade tills jag kommit högst upp på sidan igen och försökte hitta ett ord. Tillslut kom jag på något. Om man tog bort varannan bokstav och började från den första fick man fram ett ord. Jag, var det första. Jag kopierade hela meddelandet och klistrade sedan in texten i Office. Jag började ta bort varannan bokstav tills jag fått fram den första meningen.

 

Jag höll på ett tag, innan jag fått fram det hela. När jag var klar bultade mitt hjärta hårt i bröstet och klumpen kom tillbaka.

Haha, när jag är klar kommer den andra delen! Hoppas att ni gillar den! :P

//Rebecka

Hejsan

Idag var jag på grand hotel och åt brunch! YUMMIE YUMMIE :thumbup:
Det va suuper gott! Vi gick dit för att pappa fyllde år igår! Grattis i efterskott! Haha :P Snart kommer Emilia ( gammal dagiskompis ) och vi ska sova över! Ska bli superkul!!!!!!!!!! Hehe
Lägger upp bilder sen

Puss på er!

//Rebecka

School

hejsan!

Syskole läraren var sjuk och vikarien kom nt, så vi fick antingen kolla på film i klassrummet eller va i datasalen o göra va vi vill :thumbup: Jag valde ju då datasalen (: hehe.. 

Eftersom man fick göra precis vad man ville tänkte jag slänga in ett litet inlägg, haha!
Lyssnar nu på "Tröjan du hatar".. <33 suuperbraa! De finns saker jag saknar... nananananaaaa!! HAHA :P

samtidigt håller jag på med en historia till svenskan. Kan publisera den på bloggen när den e klar :) Ganska långt kvar.. men iaf jag älskar att skriva. JA!  Kom på en grejj! jag gör såhär en grejj där ni får veta saker ni nt visste om mig! Haha

1# Jag har gått på fotboll, men jag sög så jag slutade :P
2# Jag älskar musik och alla de estetiska ämnena. + Svenska
3# Min favorit godis(smak) é saltlakrits! YUMMIE YUMMIE :thumbup:
4# Jag biter på naglarna ( AJJA BAJJA! ) :mad:
5# Jag fyller år i april! suupersnarrt!!
6# Orange e min favoritfärg
7# Har fobi för getingar
8# Min favvo åstid är sommaren
9# Min favorit mat är Chicken Tikka Butter Masala :rolleyes:
10# Ja kan skriva mitt namn ( på 2 sekunder )

Det var allt sålänge!

//Rebecka

Med Madde :)

Hejsan svejsan!

just nu sitter jag med madde o kollar på MTV :thumbup:
Sk ta kvartöver 5 tåget till simningen senare.. Känns som att ja nt har simmar på jättelänge, fast det bara va i förrgår? :question: hehe.. wierd.. (: 
Nu e reklamen slut! <33 hejdå!!


Trodde att det blev vår.. men imorse snöade det.. :( Aja.. hehe

//Rebecka

Dagens outfit

 Vad tycks?

Nytt : Linnet, byxorna, sjalen.. hehe och så gjorde leia en inbakad fläta på mig igår så mitt håt  vågit :thumbup:


Fint? hehe.. :love:

Hejdå sålänge!

//Rebecka

Bästa helgen ever!!

hejhej!
Igår var vi ju på 60-rs kalas. Det va faktiskt jättekul!! :thumbup: Vi va ju högst upp i DN -Huset, och stockholm var jättevackert på kvällen. Tog några bra foton, men de flesta blev ganska suddiga :(
Sedan idag va ju ja o Lykke på brommablocks! Superkul.. jag köppte en väska, ett linne ett par byxor.. typ allt.. hehe. Men igår köppte ja en ny tröjja o en sjal och en kofta! :P
Visar bilder sen.. orkar nt nu ( som alltid ) Hehe..

hejdå sålänge!

Lördag!

Hejsan!! :P

Idag är det lördag. ÄNTLIGEN HEELG!! :D Fett kul ja ska ha det!! :thumbup:
Här e en cool liten bild! :)



Nice?

Hr e en till ( nt lika bra )



Och sista splashet!!




Det var allt jag hade att bjuda på just nu :D

//Rebecka

Orange Bikini = Mine

Kolla vilken fin B-kini ja har hittat! Älskar färgen orange, o den passar faktiskt ganska bra på mig :blush:

Vad tycks?! mamma lovade att vi skulle bästella den i helgen.. :thumbup:

Och en cool tröjja.. men den har hon nrt lovat ngt om :)

Tycker att den e superfiin <33

Idag blir det myskväll med familjen och fömodligen "the mentalist" ( mitt favvo program, börjar kl.20:00 SE DET!! ) Ska bli jättemysigt.. :D  Men det blir efter simningen!



Haha- så ser jag säkert ut på träningarna! :P

Ses probably after swimming!!

//Rebecka
(Ingen av bilderna är tagna av mig)

Hur man gör en sak inte svartvit på en svartvit bild (:

Detta går att göra i photoshop på ung. samma sätt, men jag tänker visa det i pixlr. eftersom alla nt har photoshop :)  Gå in på pixlr.com och sedan klickar du på "open photo editor".
Sedan klickar du på " skapa ny bild " Sedan gör du den ganska stor, ca. 1400 ( beroende på bildens storlek )
Sedan öppanr du önskad bild och förminskar/storar den som du vill ha den. Håll inne "shift" medan du förstorar/förminskar, annars kan bilden bli konstig och pixlig.. :thumbdown:  sen klickar du på "apply the changes" när popup rutan dyker upp. Sedan öppnar du bilden igen och gör exakt samma sak. Sätt bilden på exakt samma plats, och i exakt samma storlek. Sätt bilden över den andra bilden. Sedan klickar du på "Justeringar" högst upp. och vidare till "color lookup". Då ser du att bilden blir svartvit. Du kan göra den mer svartvit genom att dra den svarta "pluppen" längre mot den vita. :)
Sedan klickar du på OK. Sedan klickar du på sudd ( en liten rosa grejj under pennan ). Sedan ser du att det finns ett val av penslar ung. högst upp i vänstra hörnet. Klicka där och då kan du välja pensel. Smartast att ta en av de penslarna på raden högst upp. Sedan är det bara att sudda figuren du nt vill ska vara svartvit, så kommer bilden som är under fram.. Därför är det viktigt att lägga bilderna exakt på varandra!!! ;)

Exempel, såhär kan det bli!
(Bilden är ej tagen av mig )



ganska coolt va?! :D
Ses senare! <33

//Rebecka


Jakob

För ett tag sen var jag med Jakob ( en kompis )
Han hjälpte mig med bloggen lite! Fint? :thumbup:  Tycker ja iaf.. <33

Nyss gjorde ja klart sista läxan, en uppsats om hur henning mankells karaktär Sofia´s liv är olikt vårat.. Hon bor i afrika och hennes by blev helt fröstörd.. ;(  Sen spränger hon bort sina ven när hon trampar av stigen typ.. Ganska hämsk berättelse.. men bra!! hehe.. Visar en liten bild, sen ska jag gå.. ska skriva lång-mail med Lykke.. hehe jättekul :D



//Rebecka


Emma



LY Emmis ♥

//Rebecka

Lykke o jag

Hejhej!

Egentligen hade pappa beställt biljetter till en simfest med spårvägen.. men ingen av mina simkompisar ska på den.. :tired:
Så, ja ska på Lykkes pappas 60-års fest på lördag!! Den ska va högst upp i DN-Huset mitt i stan på kvällen.. fatta va vackert!! Ska fota lite, som jag kan visa er :thumbup:  Och sen efter ska vi sova över, och dan därpå ( söndag ) ska vi gå o shoppa på bromma blocks!!!!! Perfekta helgen asså!!! :love:
Längtar bara liiiite.. ! Men det är bara onsdag ;(  Mst öva piano oxo .. haha! Ses senare!!

En cool bild som jag tog på en kille i min klass!



//Rebecka

Pictures








Nårra bilder bara.. (:

//Rebecka

Nytt inköp

Hejsan Svejsan!

Har precis kommit hem från Bromma Blocks och doktorn.. Har haft ont i halsen ett tag nu o vi geck för att kolla upp det bara. Men hon sa att ja mådde bra o att det skulle gå över så.. det blir väll så!

Sen va ja ju på Bromma Blocks, köppte ett par blåa converse



och ett par jeans från Cubus.. No Picture.. Sorry.... Orkar inte.... Just nu...... Hehe...... ( Wierdo varning?!)

Kanske int kan gå till skolan imorrn.. :thumbdown:
Hörs senare!

//Rebecka

Hollister

Nytt inköp från Hollister & Juicy! Check it out!














Gillar allt som ja köppt! Nu kollar ja på Melodifestivaalen - final.. Lykke o Chrissan e där! Så ja ska kika efter dom i publiken!! <33

Gillade inte siktigt melodi nr. 1.. Ha en bra kväll!

//Rebecka

Förlåt.. hehe...

Har nt bloggat på ett tag nu.. hehe... sry för det..

Mamma e o tar Hanna på sin simning och ja sitter hemma o kollar på TLC på ngt program om mammor som typ gör allt för att deras barn ska få en sjukt bra fest. Vissa av dem spenderar typ 30.000 kr.!!!!!!!! Sjuuukt.....
Men det e ganska underhållande! Haha..
Jag måste lada upp de där bilderna som jag tog i Åre! Men orkar inte nu.
Ha det bra!

//Rebecka

Home..

Hej hej!

Nu är jag hemma igen från Åre. Tog några fina bilder i bergen som ja lägger up sen! :thumbup:
Haha! Ha det bra!!

//Rebecka

Svar

Hej!

Fick en kommentar av ngn som va typ anonym.. :)
Hon/han sa att det int fanns ngt ställe i stilmallen där det stod #Head }

Då undrar ja om du har blogg.se, ellr bloggplatsen.se, eller bloggspot.se, devote.se ellr vad du nu har?
Tacksam för svar <33

// Rebecka

IN ÅRE

hejhej!

Just nu är ja i åre, ledsen att ja int har bloggat, har inte fått chansen lixom.. hehe.. Ja bor på TOTT och det är jättebra!!! haha (: Men iaf, ja o mamma har bokat en spa behandling med fokus på ansiktet kl. 18:00.. ska bli superkul:D Snart blir det hemfärd :thumbdown: Men det blir kul att träffa kompisarna igen x)

Nu måste jag gå, så att ja hinner bara i poolen innan spat.. :) Hoppas ni har ett skööönt soprtlov. Och Lykke, GÖR ETT INLÄÄGGGG!!!!! Haha.. Luv U



// Rebecka

RSS 2.0